Verloskundige Liselot: Wat hebben we toch een prachtig beroep!

Als je ergens komt, op een feestje, verjaardag, de kapper, sportvereniging en mensen horen dat je als verloskundige werkt, geeft dat altijd allerlei reacties. De meeste moeders vertellen vrijwel direct hun eigen bevallingsverhalen, of verhalen over hun verloskundige. Mannen vinden het een bijzonder of soms gek / vies beroep, maar ook vaak heel mooi als ze eenmaal de geboorte van hun eigen kindje hebben mogen meemaken. Maar wat vind ik nou het meest bijzondere of mooie aan ons vak? Ik kan niet 1 ding kiezen, ons beroep is zo gevarieerd en eigenlijk zijn alle aspecten van ons vak mooi en bijzonder. Ik ga jullie een paar voorbeelden geven van de redenen waarom ik zo van mijn werk houd!

Nieuw leven vanaf de eerste echo: Mensen komen voor de eerste keer onze praktijk binnen, je voelt dan de spanning overal. Zodra ik de echo maak en kan vertellen dat ik een kloppend hartje zie, zie en voel je de opluchting. Goed nieuws brengen zal nooit vervelen!

Nooit dezelfde dag: Iedere werkdag van ons als verloskundigen is anders, we zien op spreekuur bijvoorbeeld, allerlei mensen, vanaf de eerste echo, t/m de nacontrole of het plaatsen van anticonceptie spiralen. Ik vind het heerlijk om altijd een gevarieerde dag te hebben, zo wordt het nooit saai!

De bevalling: Alle geboortes zijn natuurlijk mooi en bijzonder, maar het mooiste moment voor mij, als het kindje in de nacht geboren is, ik na een uurtje of 2 buiten stap en de vogeltjes hoor fluiten. Dan denk ik altijd: WOW hier in deze slaapkamer, in dit huis is nieuw leven geboren terwijl de rest van de wereld lag te slapen en van niks wist en ik mocht daarbij zijn!

Verdrietige momenten: ons werk bestaat niet alleen uit vrolijke momenten, helaas maken we ook verdrietige dingen mee. Ik zelf vind het wel heel mooi dat we mensen ook in deze moeilijke tijden kunnen begeleiden en helpen.

Kortom: ik ben heel blij en trots dat ik jullie verloskundige mag zijn!

Groetjes Liselot