Verloskundige Maureen: December……

2020 Loopt alweer op een eindje. Weer een jaar waarin ik vele mooie momenten, maar ook enkele verdrietige momenten heb meegemaakt. Meestal begeleid ik ouders in een vreugdevolle periode rondom de geboorte van hun kindje, maar een enkele keer blijft het ook heel erg stil rondom de geboorte. Ook dan probeer je er te zijn voor de ouders in zo’n moeilijke periode. In deze periode sta ik daar altijd weer extra bij stil, omdat december bekend staat om zijn vele feestdagen, maar dat dit juist voor sommigen ook extra moeilijke momenten kunnen zijn.

Daarnaast was 2020 natuurlijk het jaar van de Covid-19, wat ook ons verloskundige wereldje op zijn kop heeft gezet met allerlei beperkingen en maatregelen. Ondanks alles is dit bewogen jaar toch weer voorbijgevlogen en zijn we weer bij de laatste week van december aangekomen…….

De meeste feestdagen zijn inmiddels gepasseerd, dit zijn de dagen waarop de meeste zwangeren toch niet echt willen bevallen als ze de keuze hebben. Sinterklaas, Kerst en Oud & Nieuw breng je graag met familie of vrienden door. Dit geldt ook voor ons als verloskundige, maar de bevallingen gaan altijd gewoon door, dus ook op die dagen staan we graag voor jullie klaar. Om werk en privé goed te kunnen combineren hebben we met ons team een goede planning gemaakt en worden de feestdagen allemaal keurig verdeeld, zodat iedereen wat werkt en elk jaar weer een andere feestdag.

Er hangt juist wel altijd een extra gezellig sfeertje bij de mensen thuis wat een geboorte juist ook weer een extra speciaal tintje geeft en voor mij dus zeker geen straf is om dan dienst te hebben. Rondom de afgelopen kerstdagen, zijn er nog heel wat kindjes geboren, nu komende week nog: Spannend welke baby’s er nog net in 2020 geboren zullen worden! We wachten rustig af… de tijd zal het leren! We verwachten nog wel enkele baby’s te mogen verwelkomen.

Ik wens iedereen alvast een gelukkig en gezond 2021 wat weer goed mag bevallen!

 

Groetjes Maureen