Controles

Kraambedcontroles en nacontrole

Gedurende de eerste week na de bevalling komen wij verschillende keren bij jullie thuis langs. Tijdens het kraambed controleren we of alles normaal verloopt en of de controles (bij moeder en de baby) die de kraamverzorgster gedaan heeft normaal zijn. De kraamverzorgster is jullie directe steun en toeverlaat, wij worden ingelicht als er bijzonderheden zijn. Wij zijn eindverantwoordelijk voor de zorg in jullie kraambed.

Verder begeleiden wij jullie z.n. met de borst- of flesvoeding en geven tips en adviezen. Natuurlijk is er veel aandacht voor de moeder én de vader, bijvoorbeeld over jullie eerste ervaringen met de baby. Ook bespreken we altijd de bevalling nog even na. Indien we in het kraambed je bevalling niet voldoende hebben nabesproken voor je, kun je altijd een afspraak maken voor een nacontrole. Deze controle wordt dan ongeveer 6 weken na je bevalling gepland bij de verloskundige die bij je bevalling aanwezig was.

Ook als jullie tijdens de zwangerschap onder controle van de gynaecoloog waren, dan komen wij tijdens jullie kraamtijd de controles thuis uitvoeren. Het ziekenhuis geeft door wanneer jullie naar huis komen en de dag daarna komt dan iemand van ons langs.