Laden…

Afspraakmomenten

We hoeven je waarschijnlijk niet meer te vertellen dat zwanger zijn (en worden) een bijzondere, maar soms ook spannende, ervaring is. Wij gunnen het iedere vrouw om te kunnen genieten van haar zwangerschap, met zo min mogelijk zorgen. Dat is waar we goed in zijn, jou én je partner begeleiden en ontzorgen. Tijdens je hele zwangerschap (en daarna) staan we voor je klaar. 

Voorbereiden

Als je je laat begeleiden door de verloskundigen van Artemis kun je rekenen op een vast aantal afspraakmomenten. Tijdens deze afspraken controleren we jouw gezondheid en die van je baby. We geven je advies en leggen je uit wat je kan verwachten. We bereiden je graag zo goed mogelijk voor. Daarom organiseren wij ook regelmatig voorlichtingsavonden over bevalling, en daarna. Wij geven alle cliënten juiste en betrouwbare informatie tijdens de begeleiding van je zwangerschap en de voorlichtingsavonden.

Eventueel aanmelden voor Moeders voor Moeders

Nog geen 11 weken zwanger! Moeders voor Moeders zamelt urine in van pril zwangere vrouwen. Uit de urine wordt het HCG hormoon gewonnen. Van dit hormoon worden geneesmiddelen gemaakt die gebruikt worden bij vruchtbaarheidsbehandelingen. Je staat urine af om andere vrouwen te helpen om zwanger te worden. Dat heerlijke gevoel. Dat gun je elke vrouw. Vrijblijvend kun je informatie opvragen via www.moedersvoormoeders.nl of bel 0800-0228070.

De intake

De intake/ eerste controle plannen we rond de achtste week van je zwangerschap, tijdens (of rond) deze afspraak zal ook de eerste echo gemaakt worden (zie echo’s).

Nadat de afspraak is gemaakt kan je direct via deze site het intakeformulier invullen en naar ons versturen. Zo kunnen we vooraf je dossier al aanmaken.

De eerste controle zal bestaan uit een informatief gesprek en zal ongeveer 40 minuten duren. Naast het stellen van vragen over je medisch-en verloskundige voorgeschiedenis, zullen we ook informatie geven en is er natuurlijk tijd voor vragen van jullie kant. Indien gewenst bespreken we de onderzoeken die mogelijk zijn in de zwangerschap, kijk hiervoor eventueel eens de website van onderzoek van mijn ongeboren kind.

Als er vóór de 8 weken redenen zijn om je eerder te zien, dan kan de eerste afspraak natuurlijk worden vervroegd.

De vervolg controles

De vervolgcontroles zullen in het begin om de vier a vijf weken plaatsvinden, hoe verder je in de zwangerschap komt des te sneller zullen de controles elkaar opvolgen. In de laatste periode van de zwangerschap kom je iedere week. De frequentie van de controles zal ook afhangen van het verloop van je zwangerschap.

De controles bestaan onder andere uit een aantal handelingen die iedere keer weer terug komen:

  • Bij iedere controle word je bloeddruk gemeten.
  • We onderzoeken je buik op de groei van de baarmoeder en baby en later in de zwangerschap zullen we ook de ligging van het kindje bepalen.
  • Naast de lichamelijke onderzoeken is er natuurlijk iedere controle tijd om vragen te stellen of dingen te bespreken.

Voor elke zwangere wordt een apart/ persoonlijk zorgpad gemaakt.

Informatieavond

Stellen die hun eerste kindje verwachten nodigen we tussen de 25 en de 35 weken een keer uit, voor een informatieavond. Waarin we in informele sfeer de bevalling en wat daarna komt willen uitleggen. De informatieve avond start om 19:30. 

Echo onderzoeken

Klik hier om naar onze pagina over echo onderzoeken te gaan.

Laden…