Centering Pregnancy

De beurt is aan mij om een tweede blog te schrijven! Ik deel graag mijn ervaringen met Centering Pregnancy.

Afgelopen maanden hebben Maureen en ik de eerste groep begeleid, nadat we eerst een tweedaagse cursus hadden gevolgd.

Een beetje spannend was het wel, de eerste avond!

6 zwangeren, ongeveer rond dezelfde periode uitgerekend, hadden zich aangemeld. We begonnen met de zwangerschapscontrole, een van ons controleert de groei van de baarmoeder en luistert naar het hartje van de baby. De zwangere controleert zelf haar bloeddruk met de automatische bloeddrukmeter. Vragen worden opgeschreven op een flap-over, en in de groep beantwoord. Zo hoort iedereen het antwoord op een vraag en vaak horen we: O, ja, dat heb ik ook! Of : Die vraag had
ik ook in m’n hoofd.

Centering Pregnancy

Alle deelnemers ontvangen een mooi zwangerschapsboek waarin ook de controles worden bijgehouden.

Verder is er elke bijeenkomst tijd voor een onderwerp wat past bij de zwangerschapsduur, denk aan de 20-weken-echo, hoe eet je gezond in de zwangerschap, informatie over de bevalling, waar wil je bevallen, voeding voor je baby, de zorg voor mama en baby na de bevalling en natuurlijk worden ook de aanstaande vaders bij de zwangerschap betrokken! Zij zijn altijd welkom bij de controle in het eerste half uur van de bijeenkomst en worden 1 of 2 keer de hele avond uitgenodigd.

Op deze avonden hebben we het over de bevalling en ook over de eerste tijd na de bevalling, want er verandert nogal wat als er een baby is!

De deelnemers waren erg enthousiast over Centering Pregnancy, we zien ze binnenkort terug met de baby’s 🙂 !

 

Groetjes,

Ilse Jebbink