Kinderwens spreekuur

Voordat je zwanger bent kun je ook al bij ons terecht op het “kinderwens spreekuur”.
Het kinderwens spreekuur heeft als doel jou zo gezond mogelijk aan een zwangerschap te laten beginnen. De tijd vlak voor de zwangerschap en de eerste maanden in de zwangerschap hebben meer invloed dan lang is gedacht.  Op het kinderwensspreekuur krijg je informatie en adviezen over gezond in verwachting raken.
Als je een afspraak heb gemaakt voor het kinderwens spreekuur kunnen jullie thuis een vragenlijst invullen. Op www.zwangerwijzer.nl kun je de vragenlijst invullen en uitgeprint mee nemen naar je afspraak. Aan de hand van je antwoorden kunnen eventuele risico’s makkelijker worden ingeschat.

Tijdens het kinderwens consult krijg je ook voorlichting over vruchtbaarheid, zwangerschap en een gezonde leefstijl. Als je al een tijdje zwanger probeert te worden zullen wij hierover meer vragen. We vertellen hoe je zo gezond mogelijk leeft in de periode vόόr je zwanger wordt en in je zwangerschap.
Tijdens een kinderwens consult krijg je dus belangrijke informatie vόόr je zwanger bent. Aan het einde van het gesprek krijg je informatiemateriaal mee, zodat je thuis alles nog eens kunt doorlezen. Deze afspraak duurt ongeveer 45 minuten en wordt vergoed door de meeste zorgverzekeraars.