Zorgkaart Nederland

Ben je bekend met Zorgkaart Nederland? Dit is een nationale website waar je zorgaanbieders en zorgfaciliteiten kunt evalueren. Door jouw feedback op ZorgkaartNederland.nl krijgen andere mensen inzicht in jouw ervaring met onze diensten. Dit kan anderen helpen bij het maken van een keuze voor een verloskundige. We zouden het zeer op prijs stellen als je de moeite wilt nemen om je ervaring met ons te delen op ZorgkaartNederland.nl.

 

Over Zorgkaart Nederland

ZorgkaartNederland is een platform dat onpartijdige informatie biedt om patiënten te helpen bij het kiezen van de meest geschikte zorgverlener die voldoet aan hun specifieke behoeften. Het initiatief voor ZorgkaartNederland komt van de Patiëntenfederatie Nederland.

 

Waarom is Zorgkaart Nederland belangrijk?

ZorgkaartNederland stelt patiënten in staat om hun stem te laten horen, invloed uit te oefenen en toegang te krijgen tot informatie om weloverwogen keuzes te maken in de zorg, ongeacht of ze regelmatig of af en toe medische zorg nodig hebben.

Dit platform streeft naar meer transparantie in de zorgsector. De beoordelingen van patiënten bieden inzicht in de zorgervaringen van mensen en ZorgkaartNederland verschaft ook andere gegevens over de kwaliteit van zorgverleners, zoals keuzehulpmiddelen. Deze hulpmiddelen helpen patiënten bij het selecteren van het meest geschikte ziekenhuis voor hun specifieke aandoening, afgestemd op hun wensen.

Voor zorgverleners fungeert ZorgkaartNederland als een kwaliteitsinstrument waarmee ze inzicht kunnen krijgen in wat volgens patiënten goed verloopt en waar verbeteringen mogelijk zijn. Zorgaanbieders die gebruikmaken van ZorgkaartNederland kunnen onder andere anonieme beoordelingen volgen en trends analyseren via een dashboard.